Tkon – prekrasno životopisno naselje i luka

In Evropa On
- Updated

Na jugoistočnom dijelu otoka Pašmana – Zadarska županija, s nešto više od 700 mještana smjestilo se prekrasno turističko-ribarsko naselje i luka Tkon. Odlična prometna povezanost s kopnom – brze trajektne linje koje voze svakodnevno, blizina zračne luke u Zadru, osigurale su svim turistima željnim mira, tišine, kristalno čistoga mora, i prekrasnih pješčanih plaža brz i jednostavan dolazak.

luka tkon

Tkon danas zbog sve većeg broja turista koji u ovo mirno naselje dolaze u sve većem broju iz godine u godinu nudi bogatu ponudu privatnoga smještaja, apartmana, soba za iznajmljivanje, pansiona, kampova i robinzonskih kućica.
Apartmani u Tkonu su ipak najpopularni oblik smještaja kao i u većini mjesta na jadranu.

Trip to Croatia-Day 3-Zadar-Pasman island-TkonPhoto: cocoinzenl

Osim u netaknutoj prirodi, bogatoj flori i fauni, turisti mogu uživati i u brojnim kulturno-povijesnim znamenitostima samoga mjesta ali i čitavoga otoka (, sportsko-rekreacijskim sadržajima (jedrenje, ronjenje, surfanje, biciklizam, odbojka na pjesku…) ali i brojnim otočnim feštama i koncertima koji se održavaju na ljetnim pozornicama.

p1110365

Brojni izleti u nacionalne parkove Kornati, Paklenica, Krka te park prirode Vransko jezero učinit će Vaš godišnji odmor – odmorom iz snova! Brojni restorani nude bogatu, tradicionalnu gastronomsku i enološku ponudu otoka i ovoga kraja. Tako možete uživati u specijalitetima poput: pečenoj janjetini, dalmatinskom pršutu, domaćem siru, pašticadi, plodovima mora – lignjama, hobotnicama na žaru, školjkama i rakovaima ali i u suhim smokvama te vrhunskom domaćem crnom i bijelom vinu, rakiji i likerima.
Ako Vam je dosta gradske buke, gužve i stresa – onda je Tkon pravo mjesto za Vas. U prekrasnom spoju plavetnila s jedne strane i zelenila otoka s druge strane, čistom morskom zraku, najljepšim zalascima sunca, brojnim uvalama i šetnicama uz more – svaki gost „napunit će baterije“ i dobro se odmoriti i opustiti u svega nekoliko dana boravka.

plaža
Dobrodošli u Tkon – mirno turističko naselje idealno za obiteljske odmore i sve one koji žele uživati u netaknutoj prirodi i rekreaciji.

p1050134

Slike preuzete sa http://www.tkon.hr/.

Postovi iz iste kategorije:

Mobile Sliding Menu