10 najboljih plaža u Hrvatskoj za obitelji sa djecom

In Hrvatska On
- Updated

Hrvatska obala svjetski je poznata i omiljeno je odredište mnogima. Već ste i vi čuli za popularnu plažu Zrće, pa još neke, ali sve su to plaže za omladinu i provode uz glazbu i cjelonoćnu zabavu. Što ako tražite nešto drugačije?

U nastavku ćemo spomenuti plaže koje su pogodne za obitelji sa djecom. Ako planirate putovanje, točnije ljetni godišnji odmor a imate jedno ili više djece, onda vam sigurno ne pada na pamet ići na plaže sa noćnim klubovima, glasnom muzikom i zabavama koje traju iz dana u noć. Vjerojatno tražite neko mirnije mjesto, i plaže koje su pogodne za dječju igru i zabavu.

Teško je prepoznati takve plaže, posebno jer mnogi tragaju baš za onim plažama koje vama iz očitih razloga ne odgovaraju. Mi smo tu da pomognemo i damo pokoji savjet.

Nećemo plaže nabrajati po nekom slijedu, na Vama je da sebi odaberete onu za koju mislite da Vam najbolje odgovara.

Plažu u Brelima – Plaža Punta rat

Ova plaža je simbol Brela, i među najljepšim je na tom dijelu Jadrana. Plaža je šljunčana, ali u dodiru sa morem podlogu sačinjava sitni pijesak. Ima lagan prilaz vodi i dobro je pregledna. Zbog toga je jako popularna za odmor sa djecom, ali je posjećuju i mnogi drugi. Naime, na plaži još od 2007. godine ponosno vijori plava zastava. Dokaze je to čistoće i opremljenosti plaže. U neposrednoj blizini se nalaze mnogi ugostiteljski objekti, kafići i restorani. Zgodno je istaknuti i mnoge štandove za dječje vratolomije u moru i na plaži. Naravno, i ponuda sladoleda je vrhunska. Vaši klinci ovdje će uživati.

Rajska plaža – Otok Rab

Otok Rab ima mnoge plaže i godišnje ga posjeti stvarno impozantan broj gostiju. Jedna od boljih plaža, za obitelji sa djecom, je Rajska plaža u mjestu Lopar. Plažu krasi sitni pijesak, plitko i čisto more. Uz plažu se nadvila gusta borova šuma, koja nudi prirodni hlad kada je sunce najjače. Dugačka je ovo plaža – čak kilometar i pol – pa se na mnogim mjestima mogu pronaći svi rekviziti potrebni za potpuno uživanje i igru u moru i na plaži. Djeca će ovdje uživati, dok im se roditelji bezbrižno sunčaju uz šumove mora. Kao i gore spomenuta plaža u Brelima, i Rajska plaža ima plavu zastavu. Za kraj, posebno ćemo istaknuti mnoga igrališta za djecu, zbog čega i jest pogodna ako putujete sa najmlađim članovima obitelji.

Biograd na Moru – Plaža Dražica

Za otići na more sa djecom svakako uzmite u obzir i ovu plažu. Plaža Dražica glavna je gradska plaža, jako je dugačka, a čitavom dužinom plaže se proteže uređena šetnica i borova šuma koja daje potrebni hlad. Osim zbog hladovine, plaža je pogodna za obitelji sa djecom zbog vrtuljka za djecu i još mnogo drugog zabavnog sadržaja. I ova plaža ima ponosno istaknutu plavu zastavu. Osim spomenutog vrtuljka, za dobru dječju zabavu i neprestanu igru na plažu je postavljen tobogan.

Foto: TZG Biograd

Još jedna plaža za obitelji sa djecom – Soline – Otok Hvar

Plaža Soline smještena je u istoimenoj uvali, na otoku Hvaru u mjestu Vrboske. Iako je ovo najmanje turističko mjesto na Hvaru, plaža Soline je najviše prikladna za obitelji sa djecom. Naravno, mogu tu doći i drugi, ali ako ste roditelj u potrazi za plažom za obiteljski odmor uzmite u obzir plažu Soline.

Plaža Zaton – Zaton kraj Zadra

Ova duga pješčana plaža u Zatonu je svakako jedna od najboljih opcija ako se djecu pita. Savršena je za obitelji sa djecom, omladinu ali i za mnoge druge. Djeca ovdje imaju mnoge načine za zabavu. Sitni pijesak, pored plićaka je pogodan za gradnju dvoraca. More je plitko i pregledno, a osim vodenih aktivnosti vaši klinci mogu uživati u raznom dječjem sadržaju.

Veli žal – Mali Lošinj

Otočani su jako ponosni na svoju plažu, jer je ovo zapravo prva plaža na otoku koja je dobila prestižno priznanje – Plavu zastavu. Ne trebamo onda posebno pisati kako je plaža uređena i da je krasi čisto more. Prijeđimo na stvar – Vi tražite plažu za obiteljski odmor sa djecom. Na pravom ste mjestu jer za ovu plažu kažu da je pogodna baš za goste poput Vas. Plaža Veli žal je šljunčana, pregledna i sa pristupačnim prilazom u more. U turističkoj sezoni, tijekom dana plažu nadgledaju spasioci. Ovo je naravno od iznimne važnosti za svakog roditelja. Uzmite u obzir ovu destinaciju, posebno ako Vam je otok Lošinj u blizini.

Veli Žal. Foto, Tobi One

Vela plaža u mjestu Baška

Plaža u Baškoj dugačka je skoro 2 kilometra, a krasi je bijeli šljunak zapljusnut tirkizno plavim bojama jadranskog mora. Uz obalu je more plitko, a podloga je pješčana. Ako uzmemo u obzir i preglednost plaže, kao i činjenicu da je smještena u samom centru Baške, lako je zaključiti zbog čega je toliko popularna među roditeljima i parovima sa djecom. Osim spomenutog, plaža naravno ima mnogo sadržaja za najmlađe. Moguće je iznajmiti pedaline, dasku za jedrenje te mnoge druge rekvizite koji idu uz odmor. Da spomenemo – I ova plaža ima svoju Plavu zastavu.

Plaža Vučine – Pelješac

Pelješac je drugi po veličini poluotok hrvatske obale. Smješten je na jugu Hrvatske u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Ako planirate odmor, a ovaj dio obale vam nije daleko, razmislite o dolasku u maleno naselje Žuljana. Malena uvala, po kojoj je mjesto dobilo ime, krije prelijepu plažu Vučine. Plaža se nalazi na južnoj strani poluotoka, jedna je od najvećih plaža na Jadranu. Neki kažu i najljepša. Plaža je posebno pogodna za djecu jer je pregledna, a more uz obalu je plitko i jako čisto. Na samoj plaži nema ugostiteljskih objekata ali ima u obližnjoj Žuljani.  Takođe u samom centru Žuljane ima izuzetna široka i plitka, pješčana plaža. Dok je i sama okolica puna privanih plažica za romantični odmor.

Plaža Vučine

Kraljičina plaža u Ninu

Za djecu možda i najljepša plaža na Jadranskoj obali. Kraljičina plaža je pješčana, sa jako plitkim morem. Ovdje je zabava zajamčena, posebno za najmlađe. Plaža je dugačka nevjerojatnih 3 kilometra, a čitavom dužinom je sačinjena od sitnog pijeska. Ne nalazi se u naseljenom području, ali su pokraj plaže auto kampovi, koje među ostalim gostima posjećuju i mnoge obitelji. Ako ovdje dođete, vašoj djeci neće nedostajati zabave, a vi ćete imati potrebnog mira za odmor i uživanje pod suncem.

Kraljičina plaža. Foto: Nin.hr

Velika plaža u Omišu

Glavna gradska plaža u Omišu najpopularnije je mjesto za okupljanje kupača na tom dijelu Jadrana. Plaža se nalazi u centru Omiša, a službeni naziv za nju je – Plaža Punta. Dugačka je oko 700 metara, sačinjena od sitnog pijeska i odlična je za odmor sa manjom djecom. Osim što na plaži možete pronaći zanimaciju svojim mališanima, ovdje se i odrasli mogu zabaviti. Na plaži Punta se može igrati odbojka, nogomet na pijesku, možete jedriti na dasci i još mnogo toga. Na glavnoj omiškoj plaži neće vam biti dosadno.

Sa ovom plažom možemo zaključiti naš pregled plaža na hrvatskoj obali. Mislimo na plaže koje su pogodne za roditelje i njihove najmlađe. Sve spomenute plaže su pregledne, sa plitkim morem uz obalu i sa potrebnim dječjim sadržajem. Ako ste i dalje u nedoumici, i ne znate koju odabrati – najlakše da posjetite najbližu plažu i uživate. Slobodno nam javite dojmove, da objavimo i olakšamo izbor nekom drugom. Želimo vam ugodno putovanje i lijepe trenutke na ljetnom odmoru.

Postovi iz iste kategorije:

    Nije pronađen

Mobile Sliding Menu