Adelboden, Švajcarska

In Evropa On
- Updated

Adelboden je prelijepo, opušteno odmaralište, smješteno u sredini švajcarskih Alpi, sa karakterističnom seoskom atmosferom. Zimi ovaj raj za šetače i penjače pretvara se u sniježni raj za ljubitelje zimskih sportova.
P1130632Photo: Tom – Switzerland
DSC03245Photo: habi

Adelboden je elegantan ljetni i zimski centar smješten visoko u bernskoj visoravni, čuven je po svojoj blagoj klimi. Adelboden leži pred veličanstvenim horizontom krečnjačkih planina sa Wildstrubel vrhom koji dostiže 3 243 m. Padine, savršene za alpsko skijanje dostižu visinu i do 2 138 m, ukupne dužine preko 180 km i sa oko 5o ski liftova koji imaju kapacitet od 50 000 gostiju na sat, predstavljaju raj za ljubitelje zimskih sportova, idealan teren za početnike i skijaše prosječnih sposobnosti, kao i turističku lokaciju bogatu mnogim prirodnim atrakcijama.
Skitag AdelbodenPhoto: habi

Adelboden je jedna od najboljih skijaških destinacija u Švajcarskoj. Adelboden Ski Resort je dio većeg skijaškog kompleksa na švajcarskim alpama – Adelboden-Lenk Ski Area. Sa tri aerodrome i razvijenim autobuskim linijama u nekoliko gradova u okolini, Adelboden je pored dužih skijaških odmora savršen izbor i za vikend putovanja koja će trajati samo par dana.
Skiweltcup Slalom in AdelbodenPhoto: Webdevil666

Od svih tura koje u kojim možete uživati tokom posjete Adelbodenu, posjeta Engstligen vodapadima je vjerovatno najimpresivnija. Pogled prilikom dolaska na ove neuobičajeno visoke i silovite vodopade jednostavno oduzimaju dah i ovde ćete napraviti neke od svojih najljepših fotografija. Šetnjom kroz divnu četinarsku šumu, formiranim stazama koje prate rijetki, prelijepi cvjetovi, nailazićete na mjesta sa kojih se pružaju fantastični pogledi na niže vodopade. Prizor koji se ne zaboravlja.
Vanaf de ZO-kant van het dal richting AdelbodenPhoto: viëtor

Čitava oblast je podijeljena u pet manjih područja koja su povezana modernim sistemom ski liftova. Skijaški sektori počinju na 1000m nadmorske visine i protežu se do 2400 metara iznad nivoa mora. Kako je većina skijaških staza orjentisana prema sjeveru, snijeg se drži očuvanim tokom čitave skijaške sezone. Skijaške staze su kompletne i savršene, od onih za početnike tako i najzahtjevnije staze, kao što je Chuenisbergli – staza koju Međunarodna skijaška federacija (FIS) koristi za takmičenja u Svjetskom kupu. Adelboden staze za slalom i veleslalom smatraju se standardnim u Svjetskom kupu.

adelboden svicarska

adelboden skijanje

Adelboden i okolina sadrže porodična izletišta sa igralištima, savršena mjesta za ispeći roštilj i opustiti se. Dječije igralište Gurtnermatte Adelboden npr, su dizajnirale lokalne majke, koje su potpuno upoznate sa potrebama turista, naročito djece i roditelja. Sve turističke aktivnosti iz ponude su osmišljeni  tako da se uklope u okruženje, čineći turističku posjetu prijatnom, opuštenom i vizuelno ugodnom. Pored sjajnih lokacija spremnih za porodični roštilj, ovde ćete naći i odlično uređena igrališta za sportove sa loptom.
P1130609Photo: Tom – Switzerland
P1130455Photo: Tom – Switzerland

Od 10. Juna ove godine, zabava i avantura su zagarantovani u Adventure Park. Pod budnim okom stručnjaka ovde se možete zaista osjećati kao Tarzan dok koristite neke od adrenalinskih atrakcija koje park nudi. Avanturistički park Rehärti smješten je tačno između centra i Gilbacha.
P1130415Photo: Tom – Switzerland

Sa brojnim objektima i planinskim prevoznim sredstvima raste i ponuda atraktivnog smještaja kao i inače bogata turistička ponuda Adelbodena. Organizovana u porodičnom duhu, idilično planinska sela su među najpopularnijim turističkim destinacijama u Evropi, kako ljeti tako i zimi. Adelboden je prva turistička destinacija u Švajcarskoj koja je dobila  Alpine Wellness holiday sertifikat. Destinacija koju svakako ne želite propustiti na jednom od svojih sledećih putovanja.
P1130628Photo: Tom – Switzerland
Aeugi-weg (stiftet 1997)Photo: viëtor
adelboden

P1130475Photo: Tom – Switzerland

 

 

Adelboden

Postovi iz iste kategorije:

Mobile Sliding Menu