Kuba, zemlja cigara i salse

In Kuba On
- Updated

Smještena između Karipskog mora, Meksičkog zaliva i Atlanskog okeana, Kuba je tipična ostrvska zemlja, okupana suncem i iskrenom gostoljubivošću i toplinom svojih stanovnika.
the flagPhoto: Rosino

Cuba Kitsch IIPhoto: phvolmer

Burna prošlost i legendarna ljepota učinili su od Kube djelimično mistično ostrvo. Kada je Kristofer Kolumbo 1492. kročio na Kubu, oduševljen njenom ljepotom je rekao “Ovo je najlepša zemlja koju su ljudske oči ikada vidjele!” Kuba, arhipelag i država, sastavljena od cijelog kubanskog ostrva i okolnih kamenih ostrva, nudi veliku raznovrsnost predjela; od ogromnih planinskih, preko bogatih poljoprivrednih predjela, sve do divnih pješčanih plaža. Ostrvo Kuba je najveće ostrvo na Karibima.
031026 - A - Vinales - 34Photo: Geoffroy M.

The pool, the resort, the palm treesPhoto: 2sirius

Kristofor Kolumbo je 1492. godine proglasio Kubu španskim posjedom čime je Kuba postala španska kolonija. Velika Britanija zauzima Kubu 1762. godine ali je zatim ponovo vraća Španiji, u zamjenu za Floridu. Republika Kuba 1902. godine dobija nezavisnost. Fidel Kastro sa svojim Pokretom 26. jul 1959. godine preuzima vlast na Kubi, nakon gerilskih borbi i pobjede nad Batistinim oružanim snagama. Od 1961. godine Kuba je jedina Socijalistička zemlja u Karipskom moru.
HavanaPhoto: Effervescing Elephant

Havana - CapitolinoPhoto: Vicki Telfer

Kubanski gradovi čuvaju veliko arhitektonsko i kulturno bogatstvo koji su omogućili da Havana i Trinidad dobiju titulu Svjetkse Kulturne Baštine koju dodjeljuje UNESCO. Različita vremena kojim Kuba odiše na svakom koraku kroz veoma očuvane gradove i brojna kulturno-umjetnička dešavanja su jasna svjedočanstva duhovnog bogatstva Kube. Ipak, i pored očaravajuće prirodne ljepote i kontrasta zemlje, Kuba je prije svega destinacija koja turistima nudi zabavu.  Ovde turisti na svakom koraku, pored kvalitetnih cigara i nekad ne tako kvalitetnog ruma, nailaze na mješavine najzanimljivijih ritmova, uglavnom latinoameričkih ali i španskih i afričkih. Ako već ne znate da plešete Salsu, na Kubi ćete sigurno naučiti.
CubaPhoto: NatalieMaynor

DSCN2967Photo: oknidius

Turistički smještaj možete naći u skoro svakom gradu širom zemlje. Za one sa dubljim džepom, Kuba nudi atraktivne Beach Resort destinacije na plažama, sa većim i manjim objektima na raspolaganju, kao i mnoštvo aktivnosti kao što su nautički turizam i izleti ili mnoštvo zabave i bogat noćni život koji čeka na vas. All Inclusive hoteli na Varadero plaži, Cayo Largo ili Cayo Coco su dobar izbor.
Cuba 2010Photo: -Bert23-

Enjoying the SunPhoto: Chris Lancaster

Playa VaraderoPhoto: Manu_H

Turistima koji vole prirodu predlažemo da uzmu neki od manjih, seoskih hotela u srcu prirode, poput onih u Vinales dolini, koja je pod zaštitom UNESCA. Ovo je veoma mirno mjesto koje, pored tišine i opuštajuće atmosfere, nudi zanimljive ekskurzije u jedinstvenu prirodu sa nevjerovatno bogatom florom i faunom, gdje možete uživati u prelijepim rijekama i jedinstvenim drvećem.
Cuba 2010Photo: -Bert23-

American Flamingo or Caribbean Flamingo (Phoenicopterus ruber)Photo: cliff1066™

Resort Lake_Cuba 185Photo: hoyasmeg

Kuba je atraktivna turistička destinacija koja pruža širok spektar aktivnosti; od ribolova, planinarenja, biciklističkih staza,  tura do planina Sierra Maestra, revolucionarnim putevima Fidela Kastra i Če Gevare, bijelih pješčanih plaža i toplog mora. Putovanje na Kubu je zaista nezaboravno iskustvo.
Tropical Beach SunsetPhoto: Aaron Escobar

 

Cuba Travel

Postovi iz iste kategorije:

    Nije pronađen

Mobile Sliding Menu