Copacabana plaža, Rio de Žaneiro

In Južna Amerika On
- Updated

Forte de CopacabanaFlickr /Rodrigo_Soldon
Jedan od karakterističnih aspekata brazilske kulture življenja su plaže koje su rasprostranjene u skoro svim primorskim oblastima. Najpoznatija plaža u Brazilu i svakako jedna od najpoznatijih u svijetu jeste plaža Copacabana. Copacabana se nalazi na istočnoj obali Brazila i iskoristila je sve prednosti fantastičnih vremenskih uslova tokom čitave godine, jedan od razloga da milioni turista posjete ovu plažu svake godine.
CopacabanaFlickr /paul:74

Copacabana plaža djeluje beskrajno sa svojih 4km dužine, počevši od spasilačkog tornja Posto Dois do istog u Posto Seis, poznata kao Copacabana Promenade, popločana crno bijela staza koju je dizajnirao Roberto Burle Marks a čija izgradnja je završena 1970. Na oba kraja plaže nalaze se stara utvrđenja, danas turističke atrakcije; Fort Copacabana na južnoj strani, izgrađen 1914. godine, te Posto Seis i Fort Duque de Caxias na sjevernom kraju, izgrađeni davne 1779. godine. Cijelom dužinom Copacabana Promenade smješteni su atraktivni hoteli, restorani, barovi i noćni klubovi, vrlo dobro poznati brojnim turistima širom svijeta.
Beach soccer - Copacabana beach at nightFlickr /Jorge Lascar

Osim Copacabane, postoje dvije manje plaže: jedna u Fort Copacabana i druga, odmah iza njega, Diabo plaža. Tu je i Arpoador plaža koja je pravi mali raj za surfere koji uživaju u njenim konstantno savršenim talasima. Ovo područje će biti jedno od četiri “Olimpijske zone” tokom ljetnih olimpijskih igara 2016. Copacabana plaža je poznata i po tome što svake godine ugosti milione slavljenika u najluđoj noći, kao i po tome što je često bila mjesto zvaničnog održavanja FIFA Svjetskog Kupa u fudbalu na pijesku.
Grom & Dan BrownFlickr /Dylanfm

Kao jedno od najposjećenih turističkih destinacija, Copacabana je vremenom možda izgubila djelić svog šarma i mističnosti koju je nekad imala ali i dalje slika morskog pejzaža koji se miješa sa gradskim, sa dominantnim planinskim masivom u pozadini čini ovo mjesto unikatnim vizuelnim iskustvom za svakog turistu.
Copacabana - Rio de JaneiroFlickr /Cyro A. Silva

Osim što nudi predivan prizor,  Copacabana za lokalne stanovnike i brojne turiste koji joj se iznova vraćaju predstavlja i način života. Tokom čitavog dana praia de Copacabana je ispunjena zanimljivim dešavanjima; od jutarnjih kolektivnih časova joge za starije osobe, preko foto sesija poznatih modela za naslovnice magazina, treninga ženskog odbojkaškog tima, pa sve do ponoćnog defilea atraktivnih “prijateljica noći” koji turisti ne propuštaju. Copacabana plaža je uvrštena u ponudu svih gradskih turističkih organizacija obavezna je destinacija ukoliko ste već u Riu. Putovanje u Rio svakako neće biti potpuno ako ne posjetite Copacabana plažu.
Caminhada em CopaFlickr /alordelo

Postovi iz iste kategorije:

    Nije pronađen

Mobile Sliding Menu